Ny postorderhäst

Juts Klacken har kommit till oss. Han köptes osedd på annons från Stall Klacken AB i Järvsö. Anlände med Olssons hästbuss 6/12. Det ska bli så spännande med denne nye vän. Han är känslig, lyhörd och väldigt ljudkänslig. Van att ha bomull i öronen. Han är tränad för trav, men förstod inte varför man ska springa sååå snabbt. Dani, som jag kallar honom är uppväxt i lösdrift. Så bara det där med uppstallning och ridhus är konstiga påfund tycker han. Han får vänja sig lite i taget. Jag har suttit på honom ett par gånger i ridhuset med Ronnys hjälp. Han kände sig osäker med min hjälpgivning, så jag har bestämt att gå den långa vägen och börja från början med arbete vid hand. Just idag, den fjärde gången, följer han stång och kapson framåt-uppåt-nedåt. Bra linjering på volt, rakriktning och lite öppna på volt, samt halt och start. En bra början tycker jag. Dani är en mycket snäll häst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: