Spännande möten

Förra helgen var jag på Öland och träffade 6 härliga hästar och deras människor. Vi var alla förväntansfulla i detta vårt första möte. Med olika sorters erfarenhet- som nu skulle infogas i ett nytt sammanhang- påbörjade vi nu vår akademiska resa tillsammans. Att våga tro att en förändring är möjlig och att just vi kan påverka den, är den viktigaste insikten som jag ser den. Resan kommer att se lite olika ut, vara lite olika lång, men ändå leda målmedvetet framåt. Jag vill förmedla känslan av att vi alla kan uträtta stordåd tillsammans med våra hästar.  Jag tror att vi alla fick nya kunskaper om oss själva och den inneboende potential vi alla besitter om vi bara vågar lyssna till oss själva och våra hästar och tro på det vi hör

Igår höll Birgitta en ny kurs för oss i Åkhult. Som vanligt fick vi nya pusselbitar att falla på plats. Liv går från klarhet till klarhet. Jag måste säga att den lilla hästen växer allt mera i respekt. Hennes blick är stadig och trygg. Hon vet att hon kan och hon vet att jag vet… Hon har nu börjat prata med mig och hon har mycket hon tycker att jag behöver förstå. Vördnad är nog det rätta ordet.
Sissi hade ingen bra dag. Det började åska under vårt ridpass och som ”den lilla prinsessan på ärten”  hon är med sitt känsliga nervsystem, så var den dagen förstörd.
Rasse mådde väl när jag bjöd upp till dans. Vi hittade diagonaliteten i den samlade galoppen och kunde lägga in piruetter lite här och där med en helt annan kvalitet än tidigare. Tänk att det kan vara så svårt att göra det så enkelt. Birgitta är en outsinlig källa av kunskap.

Idag hade FNH premieringsträning hos oss. Anna Berglund höll en föreläsning om hästens fysiologi och vad hon tittar på som hästmassör blivande premieringsdomare. Lärorikt. Ordförande Wiktoria Lindqvist var givetvis här. Det hon inte vet om hästens färger och nordsvenskens stammar är inte värt att veta. Malin Gustavsson höll i dagens träning. Hon berättade pedagogiskt vikten av att ha en väl förberedd häst, för att den på ett förtjänstfullt sätt ska kunna visa upp sig på sommarens premiering. Malin brukar även hålla i våra körkurser och är även inom detta område en skicklig instruktör.Denna samlade kompetens som generöst delar med sig av sina kunskaper sitter alltså på vår stallbacke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: