Mina underbara nordisar

Sommaren har övergått i höst. Hästarna är installade och är ganska nöjda med det och jag också faktiskt. Även om det blir mycket merarbete med mockning, utfodring, in-och utsläpp så uppväger den djupare kontakten jag får med varje individ detta ( nåja, nästan alltid) Klart jag har mina dagar när jag ifrågasätter min livsstil och framför allt antalet hästar! Men vem av dem vill jag ska flytta ifrån oss? Alla lär de mig något nytt om hästar och om mig själv(!)
Rasse utvecklas vidare. Han har ju sina problem med sin kropp, men gör alltid sitt bästa-min tappre kämpe.
Sissi har inte mått så bra, var spänd, ljudöverkänslig och hade svårt att finna arbetsro. Hjälp av kotknackare hade inte längre någon varaktighet. Camilla Lundqvist hjälpte min fina pålla med KST och akupunktur. Efter 2 behandlingar var hon en helt annan häst. Min fina prinsessa frustar, är glad och tycker åter att det är roligt när jag kommer. Just nu kallas hon Dame Ferrari.
Liv är så otroligt ambitiös. Hon har en härlig taktmässighet och ett stort register. Dessutom är hon ju så söt. Ingen kan se så mallig ut som Liv när hon tycker hon gjort något riktigt bra. Tidigt i höstas tappade hon liksom gnistan. Bjöd inte framåt. Efter knappt 3 veckors vila undrade hon avundsjukt varför hon inte fick vara med. Nu är hon åter glad och förväntansfull inför varje ridpass.
Min lille Sudd har blivit stor pojke. Blixt är i nuläget ca 160 cm -och han är inte färdig ännu. Han har dålig koll på sin stora kropp, men är fortsatt gudasnäll. Han har nu fått prova på lite arbete vid hand, för bättre kroppskontroll. Han vill göra rätt. När han inte förstår så ställer han sig och funderar. Sen försöker han igen. Han är så vilsam.
Lova denna egensinniga lilla fröken har ännu inte ”börjat skolan”. Hon är Blixts motsats -hon ifrågasätter i princip allt och kräver ett godtagbart svar. Hon frestar mitt tålamod till det yttersta emellanåt, för att sen nådigt ta under övervägande mitt sätt att förklara vad en liten hästfröken bör kunna och utföra. En utmaning av ett helt annat slag alltså, denna söta, känsliga men ack så viljestarka lilla dam. Hon är Ronnys favorit och han är hennes.
Avanti snart 21 år har som uppgift att hålla ordning på ”ungdomarna”. Han är klok, vänlig och lättskött. Han kissar t o m på potta. Avanti fostrar Blixt på ett föredömligt sätt, men skämmer bort Lova som får göra nästan precis vad som helst t o m äta av hans hö-bara hon frågar först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: