Lyckeprinsen

Välkommen vår nya häst. Denna gång blev det en kallblodstravare. Han inköptes från Tierp 31 augusti och anlände med hästtaxi den 7 september. Lycke, som vi kallar honom har gått på travet till i somras. Sprang in 152 000 i runda slängar, innan han fick nog. Blev där allt mera stressad och galopperade bort sig. Ägaren Johnny Samuelsson beslutade då att han skulle säljas som ridhäst. Jag måste säja att vi egentligen gjorde alla fel man kan göra vid ett hästköp

Vi åkte 110 mil över dagen. Provridningen fungerade inte alls. Jag klarade inte ens att hålla honom på spåret i paddocken. Han snurrade bara runt med mig i mitten av banan, olycklig och stressad. I stallet var han grinig och avvisande. Köpet forcerades, då ägaren dotter skulle resa på semester. Vi fick bestämma oss på studs. Han blev heller inte veterinärbesiktad.

Nu har han varit hos oss i tre månader. En känslig individ, som behöver fasta rutiner och förutsägbarhet. Han hade ont i sin kropp då han kom. Har fått mycket god hjälp av vår fantastiske/magiske kotknackare Hans Samuelsson vi tre tillfällen. Har fått nypon och djävulsklo hos oss. Mår nu bra i sin kropp och tinar successivt upp mentalt. Har nog förknippat människor=arbete=smärta. Vår resa har börjat.

Efter tre månader rider jag i skritt och trav med mjuka övergångar. Öppna i skritt och trav. Sluta påbörjad. Han går i en allt stadigare form. Bogarna kan flyttas. Avkortad skritt-mot skolskritt påbörjad. Lycke är begåvad, smart och tillagsinställd, men kräver en mycket välbalanserad sits. Så nu får jag allt lära mig rida, så att denne fine herre blir nöjd med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: