Knäledsinflammation

Rasputin har inte känts riktigt fräsch den senaste tiden. Han liksom ”vill inte”. Jag tänkte att det kanske var dags för pension. Tänkte att Rasse är sliten/har artros lite varstans/ var gammal. Jag uppmuntrades av Sofia (äldsta AR-kompis) och Frida (hovslagare) som båda hade god erfarenhet i att få hjälp med sina gamla hästar. Ronny och jag lastade Rasse och åkte till Vaggeryds hästklinik. Där konstaterades knäledsinflammation båda bak, samt inflammation i ett senfäste i vänster kotled fram. Rasse sprutades, Metacam sattes in, boxvila ett dygn. Därefter promenad vid hand 20 minuter i en vecka. Vecka 2: skritt och nu i vecka 3: försiktig jogg. Nästa vecka lite högre dos. Inga små volter på 5-6 veckor. Rasse känns glad. Kanske kan vi gå en ny vår tillmötes. Det bästa av allt…han har ingen artros och veterinär Mikaela Mårtensson tyckte att han är i fint skick för sin ålder. Vi testade för PPID för säkerhets skull, men tyvärr gick provet inte att analysera pga handhavandefel. Vi får ta ett nytt prov framöver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: