Postorderhäst

Vi har köpt en ny kallblodstravare. Laxas Per född 2017. Han kom osedd med hästbuss från Söderhamn 16 november. Dessförinnan hade jag haft långa och givande telefonsamtal med hans tränare Theres Henriksson, som fått till uppgift att ombesörja försäljning. Laxas Per, eller Pile som jag kallar honom, var ämnad för trav. Efter att ha sparkat sönder två vagnar, när man satte press på honom, beslutades att han skulle säljas som ridhäst. Pile är en speciell häst. Mycket energi, ganska ohyfsad, otålig, nafsar och dansar runt som en Labradorvalp. Han blir lätt uttråkad. Trippar, undviker bettet och krullar ihop sig. Jag har även upplevt att han utmanat mig, samt fått erektion i samband med borstning. För mig är detta helt oacceptabelt. Har nu börjat ge honom Munkpeppar, vilket så här långt haft en mycket positiv effekt. Han är lugnare, försöker att jobba mera med mig och inte mot mig. Sen har han ju en del i bagaget som behöver avbetingas. Mitt i detta- en alldeles förtjusande drummel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: