Underbara prinsessa

Sissi går från klarhet till klarhet. Hon är lugn och fokuserad och utvecklas nästan varje ridpass. Hennes skolskritt blir allt stadigare och ibland får vi till ett par piaffsteg av riktigt god kvalitet. Idag provade vi skolskritt på volt inkl omformning och varvbyte. Hon t o m klarade piruettvändning i skolskritt – min fina starka pålla.
I förra veckan provade vi diagonalsluta i galopp (!) några steg, mest för att just pröva. Ok, sa Sissi. Efter två språng sa hon, oj vad svårt. Du kan två steg till sa jag. Ok sa Sissi. Fatta vilken underbar prinsessa!
Diagonalsluta i galopp är alldeles för tidigt. Jag ville som sagt bara pröva. Det är så viktigt att först lägga en stabil grund. Den dag man måste backa (händer troligen alla) vill man kunna backa till just en stabil grund och inte till ett kaos. Samtidigt är det viktigt att leka lite och prova om vingarna bär. Det kan vara en delikat avvägning.
”Den som aldrig gör några misstag får förmodligen inget annat gjort heller” citat: okänd

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: