Akupressur till husbehov

Jag har varit på tredagarskurs i akupressur för häst och människa. Med tanke på hur väl mina hästar har mått efter att de blivit behandlade med akupunktur och kraniosacral terapi av Camilla Lundqvist, var jag bara tvungen att lära mig mera. Det var en häftig upplevelse måste jag säga. Tänk vad kineserna kunnat sen 970 fKr. Det jag lärt mig kan jag nu använda som underhållsbehandling och för att förebygga skavanker som kan leda till skador. Det är så härligt. Detta har gjort en massa med mig också…Alla känner väl igen känslan när man inte har hästen med sig. Den kanske inte bjuder framåt som den brukar, alternativt försöker springa ifrån, känns oliksidig, värjer sig på något sätt. Man sitter där och försöker använda hela sin repertoar med övningar, men får inte riktigt till det. Man blir bekymrad att något är fel och de negativa tankarna far iväg med en. Nu kan jag sitta där, notera, analysera var i kroppen det inte stämmer OCH i vems kropp och göra något åt det. Rasse är en glad häst, Sissi är lugn och fokuserad, Liv är liksidig och som gelé i min hand, Blixt har börjat hittat sin högra höft. Tack Camilla för att du delger dina kunskaper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: