FNH-dagen 2 augusti 2014

Föreningen nordsvenska hästens dag var i år förlagd till Tingsryds travbana. FNH-kronoberg var värdar och arrangörer. Programmet under dagen var väl genomtänkt för att visa distriktets fina hästar och inte minst visa mångsidigheten. En verklig allroundhäst.
Länets hingstar och finaste ston med-och utan föl visades.
En färgparad där vi fick se de hela färgerna dvs svart, brun, svartbrun och fux, men även black, gulfärger och blå.
Körning med olika vagnar och redskap i högst varierande tempo(!)
Trick-och frihetsdressyr. Tänk vad de kan och vill lära sig.
Hoppning. Enligt uppgift upp till 120 cm. Häftigt.
Å så ja´och Rasse som gjorde en uppvisning i akademisk ridkonst till musik av Janne Schaffer. Jag valde Till vinden och Brusa högre lilla å. Min tanke var att visa harmoni, lätthet, stolthet och glädje. Min tema var ”älvors dans på myren”. För att jag själv skulle hålla mig lugn och inte sätta spänningar i hästen, tonade jag ner ”krumelurerna”. Till en början gick han och tryckte lite. Tyckte att det var många läskiga saker utanför banan. Rasse och jag kom överens om att mitten var ofarlig, så vi höll oss där. Väl där var han så med mig. Mjuk, lyhörd, stark och stolt. Jättefin galopp som var så bärig. Då vågade jag mig på att be om diagonalsluta och ett par piruetter också! Helt ok utförande. Piaffen var väl sådär, men det var det han ville just då.
Sammanfattningsvis så är jag så stolt över min fina häst, som ställde upp på mig fastän det var läskigt.
Idag sitter jag i skuggan i trädgården och tittar på mina fina hästar i hagen. Jag återupplever känslan från igår och bara ler…

En video av vår uppvisning finns nu tillgänglig:

En tanke på “FNH-dagen 2 augusti 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: